Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Marijke Groenewoud: “Het vertrouwen van Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden is echt super”

Drie Europese titels, een zilveren EK-medaille én twee overwinningen op marathons op natuurijs. En dat allemaal binnen één week. Schaatsster Marijke Groenewoud is on fire. Met haar medailles op zak brengt ze een bezoek aan haar sponsor van het eerste uur, Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden.

Langskomen bij Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden is “altijd leuk”, vindt Marijke Groenewoud. De schaatsster heeft een razend drukke week achter de rug waarin ze de ene na de andere medaille in de wacht sleepte. Toch maakt ze graag tijd om op bezoek te gaan bij Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden. Het bouwbedrijf sponsort haar al sinds ze in 2018 haar debuut maakte bij de senioren. “Het is echt heel fijn dat Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden mijn sportcarrière al zo lang ondersteunt. Er zijn maar weinig atleten die al zo lang dezelfde privé-sponsor hebben. Dat ik jaar op jaar het vertrouwen krijg van Bouwbedrijf de Vries, is echt super.”

Zes medailles

Vol trots laat Marijke de medailles zien die ze de afgelopen dagen bij elkaar schaatste. En dat zijn er nogal wat: op het EK afstanden, van 5 t/m 7 januari 2024, won ze goud op de 3.000 meter, de Team Pursuit en de massastart. Op de 1.500 meter schaatste ze naar de tweede plek. Slechts twee dagen later sleepte de atlete op de marathon op natuurijs in Winterswijk de overwinning in de wacht. Ook de dag erna, op de marathon op natuurijs in Noordlaren, kwam Marijke als sterkste uit de bus.

Trots op de 3.000 meter

“Als je me dit een week geleden had verteld, weet ik niet of ik het had geloofd”, blikt Marijke lachend terug. “Op het EK voelde ik me goed. Ik wist dat er een overwinning zat, maar je moet het nog wel even doen. En gelukkig lukte dat.” Ze is vooral blij met haar gouden medaille op de 3.000 meter. “Ik had nog geen grote, individuele titel op mijn naam staan, dus deze is extra bijzonder. Tijdens de race bouwde ik een redelijke voorsprong op. Het publiek begon te schreeuwen en te joelen, dat was echt heel gaaf.”

“Natuurijs is zo mooi”

Of ze na haar succesvolle EK-weekend twijfelde om deel te nemen aan de marathons op natuurijs? “Nee, natuurijs is altijd zo mooi. De eerste marathon, in Winterswijk, ging super. Tijdens de tweede had ik het zwaarder, maar het lukte toch om als eerste over de streep te komen.”

Samen schaatsen

Bij Bouwbedrijf de Vries is iedereen trots op de schaatsster. Marijke schudt hier en daar handen, neemt complimenten over haar prestaties in ontvangst. “Aan het eind van het seizoen gaan we weer samen schaatsen hè”, drukt ze de medewerkers van het bouwbedrijf op het hart. Ze refereert aan de jaarlijkse teamdag op de ijsbaan, waarbij Marijke altijd aanwezig is. Er wordt driftig geknikt, maar iedereen weet: Marijke kunnen we nooit bijhouden. Die kan niemand bijhouden.