16 appartementen in voormalig bankgebouw

Leeuwarden
Transformatie
1 jaar

FBA State: wonen met uitzicht op de stadsgracht

Omschrijving

Wonen in het stadscentrum van Leeuwarden met uitzicht op de stadsgracht: dat kan in FBA State, zoals het voormalig kantoorgebouw van Friesland Bank Assurantiën inmiddels heet. Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden creëerde in dit gebouw uit de jaren ‘80 16 appartementen, in grootte variërend van 65 tot m2 woonoppervlakte.

Het uitzicht van FBA State

Bijzondere balkons

Omschrijving

Het ontwerp voor de transformatie is van Borren Staalenhoef Architecten. Deze ontwierp onder meer de zes bijzondere balkons, die ervoor zorgden dat ieder van de appartementen over buitenruimte beschikt. De balkons zijn gemaakt van dunne platen beton en vergrijzend hout. Het penthouse kreeg een extra verdieping met koperen dak. Het bestaande koperen dak kreeg er een aantal dakramen erbij. Dankzij deze ingrepen zijn alle appartementen bijzonder licht.

Balkons van FBA State

Entree met allure

Omschrijving

Op de plek waar aanvankelijk de toiletgroepen waren, kwam de entree van FBA State. Hier zaagden we een zeven verdiepingen hoge vide. De rode geëmailleerde glaswanden geven de entree een bijzonder allure.

Rode geëmailleerde glaswand in entree

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

certificaatcertificaatVolandisCertificaatcertificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.