Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

16 appartementen in voormalig bankgebouw

Zes jaar lang stond het voormalig kantoor van Friesland Bank Assurantiën in Leeuwarden leeg. Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden transformeerde het bankgebouw tot een complex met 16 luxe appartementen. In dit complex, dat de naam FBA State kreeg, woon je in het stadscentrum en heb je uitzicht op de stadsgracht.

Bijzondere balkons

Het ontwerp voor de transformatie is van Borren Staalenhoef Architecten. Deze ontwierp onder meer de zes bijzondere balkons, die ervoor zorgden dat ieder van de appartementen over buitenruimte beschikt. De balkons zijn gemaakt van dunne platen beton en vergrijzend hout. Het penthouse kreeg een extra verdieping met koperen dak. Het bestaande koperen dak kreeg er een aantal dakramen erbij. Dankzij deze ingrepen zijn alle appartementen bijzonder licht.

Entree met allure

Op de plek waar aanvankelijk de toiletgroepen waren, kwam de entree van FBA State. Hier zaagden we een zeven verdiepingen hoge vide. De rode geëmailleerde glaswanden geven de entree een bijzonder allure.