Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

DOK1620: stoere woningen in een circulaire wijk

Wonen en werken in een stoere, moderne woning mét je eigen stadstuin, in de eerste circulaire wijk van Amsterdam: dat is DOK1620. In de wijk Buiksloterham in Amsterdam bouwt Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden vijf riante woningen.

DOK1620 bestaat uit vijf riante woningen van circa 170 tot 186 m2 woonoppervlak. De woningen beschikken over een ruime woonkeuken, een living, vide, drie slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast is er ruimte om aan huis te werken: er is plek voor minimaal vier werkplekken en een vergaderruimte. De verbinding tussen wonen en werken wordt gemaakt met speelse vides. DOK1620 werd ontworpen door WE Architecten uit Amsterdam.

Uniek maar toch één geheel

Buiksloterham heeft een industrieel karakter. DOK1620 sluit daar naadloos bij aan. De vijf woningen zijn allemaal uniek. Zo hebben ze allemaal een andere kapvorm en alle vijf een andere gevelbekleding: bamboe, cortenstaal, marugame (gebrand accoyahout), holonite (composietsteen) en gerecyclede steenstrips. Achter de unieke gevelbekleding zitten getimmerde houtconstructies. De woningen zijn verder opgebouwd uit betoncasco’s met daken. De voor- en achtergevels bestaan uit prefab houtskeletelementen.

DOK1620

Binnenzijde

Ook aan de binnenzijde zijn de woningen allemaal verschillend van elkaar. Zo zijn ze allemaal anders ingedeeld en heeft het sanitair van iedere woning een unieke stijl. De woningen zijn opgeleverd inclusief tegelwerk en sanitair in de badkamers – elke woning heeft twee badkamers – en toiletten. Ook zijn ze volledig gestucadoord en voorzien van vloerverwaming op alle verdiepingen.

Duurzaamheid

Buiksloterham wordt de eerste circulaire wijk van Amsterdam. Daarom hebben de vijf woningen zonnepanelen, balansventilatie en warmteterugwinning en zijn ze uitgerust met lage temperatuur vloerverwarming. Ook buiten staat duurzaamheid voorop. Zo krijgen de tuinen een regenton en worden de daken waar mogelijk bekleed met sedum.