DOK1620: stoere woningen in een circulaire wijk

Amsterdam
Nieuwbouw
1 jaar

Uniek maar toch één geheel

Omschrijving

Buiksloterham heeft een industrieel karakter. DOK1620 sluit daar naadloos bij aan. De vijf woningen zijn allemaal uniek. Zo hebben ze allemaal een andere kapvorm en alle vijf een andere gevelbekleding: bamboe, cortenstaal, marugame (gebrand accoyahout), holonite (composietsteen) en gerecyclede steenstrips. Achter de unieke gevelbekleding zitten getimmerde houtconstructies. De woningen zijn verder opgebouwd uit betoncasco’s met daken. De voor- en achtergevels bestaan uit prefab houtskeletelementen. 

DOK1620

Binnenzijde

Omschrijving

Ook aan de binnenzijde zijn de woningen allemaal verschillend van elkaar. Zo zijn ze allemaal anders ingedeeld en heeft het sanitair van iedere woning een unieke stijl. De woningen zijn opgeleverd inclusief tegelwerk en sanitair in de badkamers – elke woning heeft twee badkamers - en toiletten. Ook zijn ze volledig gestucadoord en voorzien van vloerverwaming op alle verdiepingen.

Detail van begane grond buitenzijde DOK1620

Duurzaamheid

Omschrijving

Buiksloterham wordt de eerste circulaire wijk van Amsterdam. Daarom hebben de vijf woningen zonnepanelen, balansventilatie en warmteterugwinning en zijn ze uitgerust met lage temperatuur vloerverwarming. Ook buiten staat duurzaamheid voorop. Zo krijgen de tuinen een regenton en worden de daken waar mogelijk bekleed met sedum.

Dronebeeld van DOK1620 woningen in Amsterdam
Gevels van DOK1620 tegen blauwe lucht
Drie gevels van DOK1620
Twee gevels van DOK1620
Woningen DOK1620 aan de achterzijde

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.