Een modern jasje voor een monumentale woning

Workum
Renovatie
6 maanden

Uitdaging

Omschrijving

Prachtige houten draagbalken, originele tegelvloeren en authentieke binnendeuren: dit Rijksmonument in Workum zit vol historie. Bij de renovatie en modernisering van dit pand, naar een ontwerp van Adema Architecten, was de uitdaging dan ook om deze historische elementen te behouden en ze een passend te maken in de nieuwe onderdelen van de woning.

Authentieke tegelvloer
Werkplek in bedstee
Oude woning met moderne inrichting
Boekenkast
Slaapkamer

Aanpak

Omschrijving

De woning werd aan de binnenzijde flink onder handen genomen. We braken de achterkant van de eerste verdieping tot de nok toe open, zodat er meer openheid in het pand ontstond. Op de zolder, die toegankelijk werd via een vaste trap, maakten we twee slaapkamers en een apart toilet. Ook werd de woning deels voorzien van geïsoleerde voorzetwanden, vloerverwarming en nieuwe ramen en deuren.

Trap met woning open tot de nok

Oud en nieuw ontmoeten elkaar

Omschrijving

De ruimte waarin de keuken zich bevindt, werd een ruimte waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. Aan de voorzijde van de ruimte bevinden zich ramen met de originele roedeverdeling en een balkenplafond, aan de achterzijde een moderne keuken en een vouwpui van metaglas.

Moderne keuken met glazen pui
Moderne keuken in oude woning
Keuken met glazen pui
Glazen pui vanaf buitenzijde

Heeft u een calamiteit? Bel onze Kasko calamiteitendienst op 058 - 711 03 13

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.