Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Een modern jasje voor een monumentale woning

Panden met historie: dáár worden we bij Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden altijd erg enthousiast van. We werkten dan ook met veel plezier aan een Workumer Rijksmonument. Deze woning werd aan de binnenzijde volledig vernieuwd, maar behield zijn authentieke elementen.

Uitdaging

Prachtige houten draagbalken, originele tegelvloeren en authentieke binnendeuren: dit Rijksmonument in Workum zit vol historie. Bij de renovatie en modernisering van dit pand, naar een ontwerp van Adema Architecten, was de uitdaging dan ook om deze historische elementen te behouden en ze een passend te maken in de nieuwe onderdelen van de woning.
Authentieke tegelvloer
Trap met woning open tot de nok

Aanpak

De woning werd aan de binnenzijde flink onder handen genomen. We braken de achterkant van de eerste verdieping tot de nok toe open, zodat er meer openheid in het pand ontstond. Op de zolder, die toegankelijk werd via een vaste trap, maakten we twee slaapkamers en een apart toilet. Ook werd de woning deels voorzien van geïsoleerde voorzetwanden, vloerverwarming en nieuwe ramen en deuren.

Oud en nieuw ontmoeten elkaar

De ruimte waarin de keuken zich bevindt, werd een ruimte waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. Aan de voorzijde van de ruimte bevinden zich ramen met de originele roedeverdeling en een balkenplafond, aan de achterzijde een moderne keuken en een vouwpui van metaglas.