Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Gevelrenovatie polikliniek Tjongerschans ziekenhuis

De polikliniek van het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen kreeg in 2020 een ware facelift. Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden renoveerde en verduurzaamde de gevel van de polikliniek.

Modern en duurzaam

De gevel van de polikliniek van Tjongerschans paste niet meer bij de moderne uitstraling van de rest van het ziekenhuis en was dus aan vernieuwing toe. Bovendien wilde Tjongerschans de isolatiewaarde van het ziekenhuis verbeteren. Architectenbureau Van Manen en Zwart vertaalde deze doelen naar een passend ontwerp.

(foto: oude situatie)

Gevel van polikliniek Tjongerschans te Heerenveen voor renovatie

Gestukadoord gevelisolatiesysteem

Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden verzorgde de uitvoering. De gevels werden voorzien van een gestukadoord gevelisolatiesysteem. Ook werden er nieuwe aluminium kozijnen en triple HR+++ glas met privacyfolie geplaatst.

Ziekenhuiszorg gaat door

Tijdens de gevelrenovatie bleven de achterliggende behandelkamers in gebruik. Daarom hielden we tijdens de uitvoering zeer nauw contact met Tjongerschans. Ook maakten we gebruik van dagplanningen. Deze stelden ons in staat om direct in te spelen op wensen van de opdrachtgever.

Coronavirus

De werkzaamheden vonden plaats tijdens de coronacrisis. De richtlijnen om verspreiding van het virus te voorkomen werden daarom zeer strikt nageleefd. Ook werd contact tussen patiënten en ziekenhuismedewerkers en medewerkers op de bouw voorkomen.

 

(foto’s: Henri Vos)