Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Iconische winkelpanden worden comfortabele woningen

In de voormalige winkel van ijzerwarenhandel Auke Rauwerda in Leeuwarden realiseerden we 21 unieke appartementen. De winkel, lange tijd een begrip in Leeuwarden, bestond uit een aantal historische gebouwen, aan elkaar verbonden met nauwe doorgangetjes en versleten houten trappen. In januari 2018 sloot de iconische winkel, waarna Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden de panden met een stevige transformatie in 2022 nieuw leven inblies.

Modern en comfortabel

Het kruip-door-sluip-door dat de panden van Auke Rauwerda kenmerkte, is nu voorgoed verleden tijd. De 21 appartementen die zich nu achter de gevels bevinden, zijn modern en comfortabel. Alle daken, gevels en vloeren werden geïsoleerd en de ramen werden voorzien van geluidwerend glas. Alle woningen kregen een strakke, tijdloze keuken, toilet en badkamer.

Appartement leeg met dakraam en keuken
Appartement leeg met dakraam en keuken

Herkenbaar

De karakteristieke gevels bleven bewaard en kregen een opfrisbeurt. De tekst ‘Verf-, borstel- en ijzerwaren’ prijkt nog steeds op een van de gevels. Zo blijven de panden, ook in hun nieuwe woonleven, herkenbaar als het voormalige onderkomen van een legendarische winkel.