Nieuw- en verbouw OBS Oldenije

Leeuwarden
Nieuwbouw/renovatie
10 maanden

Ruimte voor alle leerlingen

Jarenlang waren de circa 200 leerlingen van de Oldenije verdeeld over 2 locaties. Na de verbouwing biedt de locatie aan de St. Anthonystraat in Leeuwarden voldoende ruimte voor alle leerlingen. In het ontwerp van Moke Architecten is het huidige schoolgebouw behouden gebleven. Dit hebben we volledig gerenoveerd, zodat het past bij de manier waarop de school haar lessen aanbiedt. Daarnaast is een nieuw deel aangebouwd. De nieuwbouw is helemaal uit hout opgetrokken.

Alle lokalen op de begane grond hebben nu toegang tot het plein. De klaslokalen op de eerste verdieping liggen allemaal rondom een grote tussenruimte en hebben een glazen binnenwand.

OBS Oldenije van de buitenzijde met schoolplein aan de voorkant
Ronde hoek in nieuwbouw OBS Oldenije
Oud en nieuw deel OBS Oldenije
Buitenkant van OBS Oldenije met uitbouw van hout en schoolplein

Bouwen in de binnenstad

Het uitvoeren van een project in de binnenstad kent altijd uitdagingen, zoals een kleine bouwplaats. Maar de grootste uitdaging in dit project was de aanvoer van materialen. Het was niet mogelijk de bouwplaats te bereiken met grote kranen of vrachtwagens. Daarom hebben we veel materialen verzameld op een locatie buiten de binnenstad, waarna ze met kleinere auto’s naar de bouwplaats zijn gebracht. Sommige materialen moesten zelfs één voor één worden getransporteerd.

Doorkijkje in hal van school met houten trap
Houten trap met rond plateau aan onderkant
Bovenverdieping basisschool met lokalen rondom een open hal

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.