Nieuw- en verbouw OBS Oldenije

Leeuwarden
Nieuwbouw/renovatie
10 maanden

Ruimte voor alle leerlingen

Jarenlang waren de circa 200 leerlingen van de Oldenije verdeeld over 2 locaties. Na de verbouwing biedt de locatie aan de St. Anthonystraat in Leeuwarden voldoende ruimte voor alle leerlingen. In het ontwerp van Moke Architecten blijft het huidige schoolgebouw behouden. Dit wordt gerenoveerd, zodat het past bij de manier waarop de school haar lessen aanbiedt. Daarnaast bouwen we een nieuw deel aan. De nieuwbouw wordt helemaal uit hout opgetrokken.

Alle lokalen op de begane grond hebben straks toegang tot het plein. De klaslokalen op de eerste verdieping liggen allemaal rondom een grote tussenruimte. De lokalen hebben een glazen binnenwand.

Aanvoer van materialen

Omschrijving

Het uitvoeren van een project in de binnenstad kent altijd uitdagingen, zoals een kleine bouwplaats. Maar de grootste uitdaging in dit project is de aanvoer van materialen. Het is niet mogelijk de bouwplaats te bereiken met grote kranen of vrachtwagens. Daarom hebben we veel materialen verzameld op een locatie buiten de binnenstad, waarna ze met kleinere auto’s naar de bouwplaats zijn gebracht. Sommige materialen moesten zelfs één voor één worden getransporteerd.

Timmerman aan het werk op een steiger

Planning

Omschrijving

Het nieuwe schoolgebouw wordt bij de start van het schooljaar 2022/2023 in gebruik genomen.

Buitenzijde OBS Oldenije Leeuwarden tijdens verbouwing

Heeft u een calamiteit? Bel onze Kasko calamiteitendienst op 058 - 711 03 13

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.