Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Nieuw- en verbouw OBS Oldenije

In hartje Leeuwarden werken we aan de nieuwbouw en renovatie van OBS Oldenije. Een mooi project waarbij niet alleen de uitvoering zelf, maar vooral ook de logistiek veel aandacht vereist. Het nieuwe schoolgebouw is bij de start van het schooljaar 2022/2023 in gebruik genomen.

Ruimte voor alle leerlingen

Jarenlang waren de circa 200 leerlingen van de Oldenije verdeeld over 2 locaties. Na de verbouwing biedt de locatie aan de St. Anthonystraat in Leeuwarden voldoende ruimte voor alle leerlingen. In het ontwerp van Moke Architecten is het huidige schoolgebouw behouden gebleven. Dit hebben we volledig gerenoveerd, zodat het past bij de manier waarop de school haar lessen aanbiedt. Daarnaast is een nieuw deel aangebouwd. De nieuwbouw is helemaal uit hout opgetrokken.

Alle lokalen op de begane grond hebben nu toegang tot het plein. De klaslokalen op de eerste verdieping liggen allemaal rondom een grote tussenruimte en hebben een glazen binnenwand.

Bouwen in de binnenstad

Het uitvoeren van een project in de binnenstad kent altijd uitdagingen, zoals een kleine bouwplaats. Maar de grootste uitdaging in dit project was de aanvoer van materialen. Het was niet mogelijk de bouwplaats te bereiken met grote kranen of vrachtwagens. Daarom hebben we veel materialen verzameld op een locatie buiten de binnenstad, waarna ze met kleinere auto’s naar de bouwplaats zijn gebracht. Sommige materialen moesten zelfs één voor één worden getransporteerd.

Colofon

Foto boven: Roelof van der Schaaf
Overige foto’s: Henri Vos