Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Nieuwbouw klassiek-moderne woonboerderij

In het Friese Miedum bouwden we deze klassiek-moderne woonboerderij. Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden verzorgde niet alleen de bouw, maar ook de volledige projectleiding van deze woning, die turn-key-plus werd opgeleverd.

Royaal wonen

De woonboerderij heeft de klassieke vorm van een Friese stelpboerderij, is gedeeltelijk voorzien van een rieten dak en een bijpassend uilenbord. Daarmee past de nieuwe woonboerderij, waarvoor Adema Architecten het ontwerp maakte, helemaal bij de andere boerderijen in de omgeving.

De woonboerderij kreeg een inhoud van zo’n 3100 m3 en een vloeroppervlak van 825 m2. De woning werd bijna helemaal onderkelderd en heeft naast een kelder een begane grond, twee verdiepingen en een zolderverdieping. Op de begane grond bevinden zich de leefruimten zoals de woonkamer en een keuken met een royale eetkamer. De acht slaapkamers en vier badkamers die het huis rijk is, zijn verdeeld over de twee verdiepingen.

Afgewerkt tot in detail

De woning is dooraderd met techniek. Niet alleen voor de warmte- en stroomvoorziening, ook entertainment- en beveiligingstechnieken zijn volledig geïntegreerd in de nieuwe woonboerderij. Zelfs aan een geïntegreerde geluidsinstallatie is gedacht. De installatietechniek werd verzorgd door Koninklijke Damstra Installatietechniek.

Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden was verantwoordelijk voor het bouwproces en verzorgde daarnaast de projectleiding namens – en in zeer nauwe samenwerking met – de opdrachtgever. De woonboerderij werd tot in detail afgewerkt en naar grote tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd.