Nieuwbouw schoolgebouw in Hardegarijp

Hardegarijp
Nieuwbouw
1 jaar

Nieuwbouw Tjalling Koopman College

Aan de rand van Hurdegaryp bouwen we het nieuwe schoolgebouw van SvPO, ook wel bekend als het Tjalling Koopman College. Eerder transformeerde Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden voor SvPO al schoolgebouwen in Amsterdam, Utrecht, Hoorn en Deventer. Nu bouwen we een nieuwe school, die volledig afgestemd is op de bijzondere visie en werkwijze van SvPO.

Ontwerp

Omschrijving

Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden voert deze opdracht volledig uit: van vergunningsaanvraag tot oplevering. In nauwe samenwerking met architect BA32 en diverse onderaannemers zijn we tot een ontwerp gekomen dat rendabel is, snel gebouwd kan worden én past bij SvPO. Het uiteindelijke ontwerp kent twee lagen en wordt gekenmerkt door sheddaken.

Staalconstructie van het schoolgebouw met sheddaken

Materiaalkeuzes

Omschrijving

De begane grond wordt opgebouwd met kalkzandsteen. Dit is een budgetvriendelijke, snelle oplossing voor de steeds repeterende vorm van de begane grond. Voor de verdieping maken we gebruik van een staalconstructie en hsb-elementen. Zo ontstaat een rank uiterlijk met een grote indelingsvrijheid. De school wordt helemaal gasloos en voldoet aan de norm Frisse Scholen 2015 klasse B/C.

Opbouw begane grond van kalkzandsteen
Staalconstructie van een schoolgebouw
Plaatsen staalconstructie
Betonnen trap van onderaf gezien

Staalconstructie

Omschrijving

In het voorjaar van 2020 hebben we de de staalconstructie op de verdieping geplaatst. Daarna zijn we begonnen aan het afwerken van de buitenkant: het gevelmetselwerk en de dakbedekking zijn afgerond, de zinken dakranden en trespa gevelbekleding zijn geplaatst. Ook hebben we kunststof kozijnen aangebracht.

Opbouw staalconstructie

Vloeren en stucwerk

Omschrijving

Na het plaatsen van de complete binnenwanden zijn we na de bouwvak gestart met het aanbrengen van de anhydrietvloeren en het stucwerk. In de timelapse hiernaast is de bouw van de school van begin tot eind te zien. Klik op de video om deze te starten.

Media

Oplevering

Omschrijving

Aan het eind van 2020 hebben we het schoolgebouw opgeleverd en is het in gebruik genomen.

 

(foto's onder: Henri Vos)

Nieuwbouw SvPO Hurdegaryp
Gang in schoolgebouw SvPO Hurdegaryp
Klaslokaal SvPO Hurdegaryp
Plafond met ramen
Trap van schoolgebouw van bovenaf gezien
Trap met in het midden plek om te zitten

Heeft u een calamiteit? Bel onze Kasko calamiteitendienst op 058 - 711 03 13

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

certificaatcertificaatVolandisCertificaatcertificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.