Rooms-Katholieke kerk wordt volwaardig schoolgebouw

Deventer
Transformatie
1 jaar

Gemeentelijk monument

Omschrijving

De Heilig Hartkerk is een gemeentelijk monument. Daarom gold bij deze transformatie de voorwaarde dat het pand van binnen en buiten volledig intact moest blijven. Daarnaast moet het mogelijk zijn om de kerk weer in oude staat te herstellen. In nauwe samenwerking met architectenbureau BA32 en Donker-Veenstra installaties creëerde Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden een plan dat aan deze voorwaarden voldoet.

 

 

 

 

 

 

 

SvPO Deventer glas in lood met steiger
Buitenkant Heilig Hartkerk in Deventer
Glas in lood raam van kerk
Plafond kerk
Kerk met veel glas in lood-ramen op een rij

Zwevende betonvloer

Omschrijving

Om te beginnen stortten we over de bestaande kerkvloer een zwevende betonvloer op drukvaste isolatie. Deze vloer fungeerde als fundament voor de volledige constructie. Ook werden in de betonvloer vloerverwarming en divers ander leidingwerk geplaatst.

Transformatie SvPO Deventer is in volle gang

Elf lokalen

Omschrijving

Op de begane grond creëerden we vier lokalen. Op de eerste verdieping kwamen vijf lokalen, op de tweede verdieping nog eens twee. Daarmee heeft de kerk in totaal elf lokalen. Alle lokalen liggen in het middenschip van de kerk. Het voormalig preekgedeelte werd een aula/kantine en in een bijgebouw maakten we de toiletgroepen. De zijbeuken van de kerk zijn in gebruik als looppaden en vluchtwegen.

Lokalen in de Heilig Hartkerk in Deventer

Onzichtbaar kanaal

Omschrijving

De ruimtes in het schoolgebouw worden niet alleen verwarmd door middel van vloerverwarming, maar ook met lucht. Om de lucht van de ene kant van de kerk naar de andere te transporteren, brachten we een kanaal aan onder de oude betonvloer. Dankzij deze plaatsing is het kanaal geheel weggewerkt.

Trap in Heilig Hartkerk

Timelapse

Omschrijving

Van dit project werd een timelapse gemaakt. In de timelapse is te zien hoe de Heilig Hartkerk stapsgewijs wordt getransformeerd tot volwaardig schoolgebouw. Klik op de afbeelding hiernaast om de video te starten.

Media
Ingang kerk met nieuw gebouwd interieur
Klaslokaal in een kerk
Hal in schoolgebouw in kerk
Trap in Heilig Hartkerk

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.