Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Rooms-Katholieke kerk wordt volwaardig schoolgebouw

In opdracht van de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) transformeren we de voormalig Rooms-Katholieke Heilige Hartkerk in Deventer tot volwaardig schoolgebouw.

Gemeentelijk monument

De Heilig Hartkerk is een gemeentelijk monument. Daarom gold bij deze transformatie de voorwaarde dat het pand van binnen en buiten volledig intact moest blijven. Daarnaast moet het mogelijk zijn om de kerk weer in oude staat te herstellen. In nauwe samenwerking met architectenbureau BA32 en Donker-Veenstra installaties creëerde Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden een plan dat aan deze voorwaarden voldoet.

SvPO Deventer glas in lood met steiger

Zwevende betonvloer

Om te beginnen stortten we over de bestaande kerkvloer een zwevende betonvloer op drukvaste isolatie. Deze vloer fungeerde als fundament voor de volledige constructie. Ook werden in de betonvloer vloerverwarming en divers ander leidingwerk geplaatst.

Elf lokalen

Op de begane grond creëerden we vier lokalen. Op de eerste verdieping kwamen vijf lokalen, op de tweede verdieping nog eens twee. Daarmee heeft de kerk in totaal elf lokalen. Alle lokalen liggen in het middenschip van de kerk. Het voormalig preekgedeelte werd een aula/kantine en in een bijgebouw maakten we de toiletgroepen. De zijbeuken van de kerk zijn in gebruik als looppaden en vluchtwegen.
Lokalen in de Heilig Hartkerk in Deventer
Trap in Heilig Hartkerk

Onzichtbaar kanaal

De ruimtes in het schoolgebouw worden niet alleen verwarmd door middel van vloerverwarming, maar ook met lucht. Om de lucht van de ene kant van de kerk naar de andere te transporteren, brachten we een kanaal aan onder de oude betonvloer. Dankzij deze plaatsing is het kanaal geheel weggewerkt.

Timelapse

Van dit project werd een timelapse gemaakt. In de timelapse is te zien hoe de Heilig Hartkerk stapsgewijs wordt getransformeerd tot volwaardig schoolgebouw. Klik op de afbeelding hiernaast om de video te starten.