Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Transformatie Capelleschool: van schoolgebouw naar negen woningen

De Capelleschool in Steenwijk, ooit in gebruik als huishoudschool en ambachtsschool, stond al ruim tien jaar leeg. Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden maakte van het schoolgebouw negen woningen.

Karakteristieke gevel

Om de voormalige school te transformeren tot woningen, is het pand helemaal opnieuw ingedeeld. Vrijwel alle binnenmuren verdwenen en maakten plaats voor nieuwe. Aan de achterzijde van het pand werden grote delen gesloopt. Maar de karakteristieke gevel, die bleef behouden. Daardoor kregen de negen nieuwe woningen een historische en authentieke uitstraling. De negen woningen zijn voorzien van alle moderne gemakken. De kapconstructie en vloer zijn geïsoleerd en de buitenmuren voorzien van voorzetwanden.

Woonproject De Capelle

De transformatie van de Capelleschool maakt deel uit van woonproject De Capelle. Achter het schoolgebouw zijn nog eens dertien nieuwe woningen gebouwd. Deze woningen vormen samen met de Capelleschool een hofje, waardoor het hier knus wonen is.