Unieke uitbreiding Koningin Wilhelminaschool

Leeuwarden
Nieuwbouw/renovatie
11 maanden

Uitbreiden in een monumentaal pand

Het pand aan de Transvaalstraat waar de Koningin Wilhelminaschool in zit, is monumentaal. Dat maakt uitbreiden lastig. Toch was de school toe aan meer ruimte. Die vond ze in een oude garage, die naast de school ligt. Architectenbureau Onix ontwierp in de garage een stoer, industrieel kindcentrum. Het kindcentrum biedt ruimte aan kinderopvang Sinne, een buitenschoolse opvang en aan de Koningin Wilhelminaschool.

Een deel van de oude garage bleef staan. We hebben de spanten van dit deel behouden en volgden voor het nieuw te bouwen deel de contouren van deze spanten. Doordat we de bestaande situatie digitaal hebben gescand, sloten nieuw- en bestaande bouw naadloos op elkaar aan. Zowel de oude spanten als de nieuwe gevel kregen een vrolijke, gele kleur.

Buitenzijde kindcentrum Transvaalstraat Leeuwarden
Buitenzijde kindcentrum Transvaalstraat Leeuwarden
Buitenzijde kindcentrum Transvaalstraat Leeuwarden
Buitenzijde kindcentrum Transvaalstraat Leeuwarden
Buitenzijde kindcentrum Transvaalstraat Leeuwarden
Gevel met gele gevelplaten en ramen

Overlast voorkomen en beperken

De projectlocatie is aan weerzijden omringd door woningen. De zijgevels van de garage zijn voor de omwonenden hun tuinmuren. Het voorkomen en zoveel mogelijk terugdringen van overlast was voor dit project dan ook een belangrijk aspect. We hebben daarom veelvuldig contact gehad met de omwonenden, hielden hen op de hoogte van belangrijke zaken en overlegden over de meest wenselijke optie. Daarnaast werkten we zoveel mogelijk met prefab elementen. Deze kunnen in korte tijd worden gemonteerd, waardoor de overlast beperkt bleef.

Lokaal in kindcentrum met keuken
Kindcentrum van binnenzijde
Kindcentrum houten trap

Heeft u een calamiteit? Bel onze Kasko calamiteitendienst op 058 - 711 03 13

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.