Unieke uitbreiding Koningin Wilhelminaschool

Leeuwarden
Nieuwbouw/renovatie
11 maanden

Garageloods wordt stoer kindcentrum

Omschrijving

Het pand aan de Transvaalstraat waar de Koningin Wilhelminaschool in zit, is monumentaal. Dat maakt uitbreiden lastig. Toch was de school toe aan meer ruimte. Die vond ze in een oude garage, die naast de school ligt. Architectenbureau Onix ontwierp in de garage een stoer, industrieel kindcentrum. Het kindcentrum biedt straks niet alleen ruimte aan leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool, maar ook aan kinderopvang Sinne.

Artist impression van nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool

Oud en nieuw

Omschrijving

Een deel van de oude garage blijft staan. We behouden de spanten van dit deel en volgen voor het nieuw te bouwen deel de contouren van deze spanten. Doordat we de bestaande situatie digitaal hebben gescand, zullen nieuw- en bestaande bouw straks naadloos op elkaar aansluiten. Zowel de oude spanten als de nieuwe gevel krijgen een vrolijke, gele kleur.

Artist impression van nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool

Overlast voorkomen en beperken

Omschrijving

De projectlocatie is aan weerzijden omringd door woningen. De zijgevels van de garage zijn voor de omwonenden hun tuinmuren. Het voorkomen en zoveel mogelijk terugdringen van overlast is voor dit project dan ook een belangrijk aspect. We hebben daarom veelvuldig contact met de omwonenden, houden hen op de hoogte van belangrijke zaken en overleggen over de meest wenselijke optie. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met prefab elementen. Deze kunnen in korte tijd worden gemonteerd, waardoor de overlast beperkt blijft.

De oplevering van de nieuwbouw en renovatie staat gepland voor december 2022.

Artist impression van nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool

Heeft u een calamiteit? Bel onze Kasko calamiteitendienst op 058 - 711 03 13

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaat certificaat Volandis Certificaat

Logo Woningborg in zwart wit certificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.