Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.

Van boerenbedrijf naar moderne woning

Zo’n tien jaar geleden verbouwden we deze stelpboerderij in 1928 voor het eerst. Na nog twee grote verbouwingen is nu de volledige boerderij gemoderniseerd. Voor elk van de drie verbouwingen maakte Borren Staalenhoef Architecten het ontwerp.

Fase 1: het voorhuis

In de eerste de verbouwing van de stelpboerderij werkten we aan het voorhuis. De entree werd verplaatst en drie ruimtes op de begane grond werden samengevoegd tot een open woonkamer, keuken en eetkamer. Op de verdieping kwamen twee slaapkamers met badkamer. De ouderslaapkamer maakten we in een hangende ‘doos’ in de deel.

Fase 2: de deel

De tweede fase van de verbouwing richtte zich op het bewoonbaar maken van de deel. In de deel kwamen een zelfstandig appartement, fitnessruimte, sauna en relaxruimte.

Fase 3: aanbouw tuinkamer

In de derde en laatste fase bouwden we een tuinkamer aan de boerderij. Waar ooit de staldeuren zaten, straalt nu de zon naar binnen. De staal-houten vakwerkconstructie met glas zorgt voor veel licht en ruimte op de begane grond. Aan beide kanten van de tuinkamer kwamen betonnen terrassen.

Foto’s onder: Peter Kers