Schoolgebouw met rijke historie krijgt nieuwe toekomst

Utrecht
Verbouw
1 jaar

Volledige renovatie

Het pand uit de 19e eeuw is vrijwel altijd als school in gebruik geweest, maar is de laatste jaren in gebruik geweest als bedrijfsverzamelgebouw. Wij renoveren het gebouw volledig, zodat het voldoet aan alle eisen die aan een moderne school worden gesteld. Zo brengen we de isolatieschil naar het niveau van nieuwbouw en vervangen we de volledige binneninstallatie.

De ruwbouw is gereed. We hebben onder meer binnenwanden, voorzetwanden en brandwerende plafonds geplaatst en alle buitenkozijnen, die nog origineel zijn, gerenoveerd.

Gebouw in verbouwing met lopende man
Twee bouwvakkers werken aan raam in oud schoolgebouw
Toiletgroep geheel gestript
Oud schoolgebouw in verbouwing, opslag voor materialen
Deurpost op de voorgrond, in achtergrond mannen op steiger

Afbouw

Op dit moment werken we de drie etages van boven naar beneden uit. Op de tweede verdieping zijn de systeemplafonds en marmoleumvloeren geplaatst. Het installatiewerk wordt afgewerkt. Op de eerste verdieping zijn we gestart met dezelfde werkzaamheden, en binnenkort is de begane grond aan de beurt.

De komende weken richten we ons op de afbouw. Dan worden onder andere de liftinstallatie, keukenopstellingen en trapafwerkingen geplaatst. Daarna zetten we de puntjes op de i en wordt het werk afgerond, zodat het schoolgebouw in gebruik kan worden genomen voor het nieuwe schooljaar.

Nieuwe kozijnen staan klaar
Trap wordt geschilderd in schoolgebouw SvPO Utrecht
Bouwmaterialen in lege ruimte
Hal met grote witte zuilen

School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO)

De verbouwing van het pand aan de Wittevrouwenkade is de zesde school die we in opdracht van de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) bouwen. Eerder (ver)bouwden we voor SvPO ook al scholen in Amsterdam, Hoorn, Deventer, Utrecht (tijdelijke locatie) en Hurdegaryp. Alle scholen van SvPO zijn op dezelfde wijze ingedeeld: de klassen bestaan uit 16 leerlingen die vier dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur naar school gaan. Iedere school heeft 23 lokalen, die op deze manier optimaal worden benut.

Geschiedenis

Het pand aan de Wittevrouwenkade kent een rijke geschiedenis. Aanvankelijk stond op deze locatie de Willemskazerne, totdat deze in 1877 afbrandde. De jaren erna wordt er een schoolgebouw gebouwd:  de eerste gemeentelijke HBS voor meisjes. In 1882 wordt de school in gebruik genomen. Het gebouw omvat dan ook een woonhuis voor de directrice en de conciërge. Dit huis hoort inmiddels niet meer bij de school.

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

 

certificaatcertificaatVolandisCertificaat

Logo Woningborg in zwart witcertificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.