Schoolgebouw met rijke historie krijgt nieuwe toekomst

Utrecht
Verbouw
1 jaar

Volledige renovatie

Het pand uit de 19e eeuw is vrijwel altijd als school in gebruik geweest, maar is de laatste jaren in gebruik geweest als bedrijfsverzamelgebouw. Wij renoveren het gebouw volledig, zodat het voldoet aan alle eisen die aan een moderne school worden gesteld. Zo brengen we de isolatieschil naar het niveau van nieuwbouw en vervangen we de volledige binneninstallatie.

Op dit moment zijn het sloopwerk en de constructieve doorbraken gereed. We plaatsen binnenwanden, voorzetwanden en brandwerende plafonds. Ook worden alle buitenkozijnen, die nog origineel zijn, nu gerenoveerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de zomer van 2021 gereed.

Oud schoolgebouw in verbouwing, opslag voor materialen
Deurpost op de voorgrond, in achtergrond mannen op steiger
Toiletgroep geheel gestript
Trap met authentiek houtsnijwerk
Werkmannen staan bij stalen balk die omhoog wordt gehesen
Gebouw in steigers
Buitenzijde van monumentaal pand, details in houtsnijwerk

Geschiedenis

Het pand aan de Wittevrouwenkade kent een rijke geschiedenis. Aanvankelijk stond op deze locatie de Willemskazerne, totdat deze in 1877 afbrandde. De jaren erna wordt er een schoolgebouw gebouwd:  de eerste gemeentelijke HBS voor meisjes. In 1882 wordt de school in gebruik genomen. Het gebouw omvat dan ook een woonhuis voor de directrice en de conciërge. Dit huis hoort inmiddels niet meer bij de school.

School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO)

De verbouwing van het pand aan de Wittevrouwenkade is de zesde school die we in opdracht van de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) bouwen. Eerder (ver)bouwden we voor SvPO ook al scholen in Amsterdam, Hoorn, Deventer, Utrecht (tijdelijke locatie) en Hurdegaryp. Alle scholen van SvPO zijn op dezelfde wijze ingedeeld: de klassen bestaan uit 16 leerlingen die vier dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur naar school gaan. Iedere school heeft 23 lokalen, die op deze manier optimaal worden benut.

Heeft u een calamiteit? Bel onze Kasko calamiteitendienst op 058 - 711 03 13

Bouwbedrijf de Vries is een gecertificeerde aannemer

Uit deze certificeringen blijkt dat we ons vak serieus nemen, dat we aan hoge eisen voor certificering voldoen en dat we er alles aan doen om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen met maximale kwaliteit.

certificaatcertificaatVolandisCertificaatcertificaat

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We gebruiken cookies op deze website.